Compact Rent investeert in milieuvriendelijke hybride Bobcat minigraafmachines

Compact Rent uit Beneden Leeuwen (www.compactrent.nl) heeft twee nieuwe hybride Bobcat E10 minigraafmachines in haar huurvloot opgenomen. De hybride machines zijn voorzien van een diesel- en elektromotor.
Aangedreven door de elektromotor heeft de Bobcat E10 geen uitstoot van verbrandingsgassen en is hij tevens stil. Dit maakt de machine zeer geschikt voor inpandig gebruik of gebruik op plaatsen waar beperkte geluidsoverlast, zoals in woonkernen en ziekenhuisomgeving, wenselijk is. Om elektrisch te kunnen werken moet hij aangesloten worden op krachtstroom.

Koen Voskuilen, mede eigenaar van Compact Rent: “Wij denken dat elektrisch aangedreven machines de toekomst hebben. Geen uitstoot van verbrandingsgassen en minder geluidsoverlast wordt meer en meer gewenst. Onze keus is gevallen op de Bobcat E10 van Intertechno. Een compacte en eenvoudig te bedienen machine. Dit is belangrijk voor ons omdat wij ons materieel zonder machinist verhuren. Met een korte instructie kan elke klant meteen aan de slag.
Onze machines zijn voorzien van een hamer en sloopsorteerfunctie.”

De graafmachine is in de transportstand maar 71 cm breed en met een inklapbare valbeugel kan hij door een standaard deur. Het rupsonderstel kan uitgeschoven worden tot een werkbreedte van 1 meter waardoor de stabiliteit vergroot wordt.
Typische toepassingen zijn inpandig sloop -en renovatiewerk maar ook klein graafwerk zoals het graven van geulen en tuinaanleg.
Met een eigen gewicht van 1.200 kilo en transportafmetingen van 2,8 x 0,71 x 1,5 meter kan de graafmachine op een aanhangwagen vervoerd worden. De machines kunnen verhuurd worden met graafbak, sloophamer, sloopsorteergrijper.

Compact Rent is een GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) verhuurder, die met elf vestigingen door Nederland een landelijke dekking heeft. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in het land van Maas en Waal, is gespecialiseerd in de verhuur van grondverzetmachines zoals graafmachines, dumpers, walsen, wielladers en de bijbehorende aanbouwdelen. De vloot grondverzetmachines bestaat uit 300 stuks van 800 kilo tot 23 ton.