CSrental breidt uit met ATEX apparatuur

In de afgelopen periode heeft CSrental flink uitgebreid met de verhuurvloot in ATEX apparatuur, die geschikt zijn voor zone 1 en zone 2.

Sommige bedrijven werken met fijn brandbare stoffen of brandbare gassen, hierdoor is het gevaar van explosie aanwezig. De eenvoudigste manier om explosieveiligheid te garanderen is om ervoor te zorgen dat er helemaal geen brandbare stoffen of gassen aanwezig zijn. Helaas is dit niet altijd mogelijk en zijn deze stoffen niet te vervangen door een stof die minder explosierisico heeft. Mocht dit het geval zijn, dan moeten de omstandigheden in een explosieve atmosfeer worden beheerst.

De Europese wetgeving heeft bepaald, dat bedrijven die werken met brandbare stoffen en gassen en explosiegevoelige producten, moeten voldoen aan de ATEX richtlijnen. Werkgevers moeten de veiligheid voor alle betrokkenen garanderen. Voor deze explosiegevoelige omgevingen moeten er dan ook apparatuur worden gebruikt die voldoen aan de ATEX richtlijnen. Deze apparatuur is in staat om de veiligheid van alle werknemers en productieprocessen te bevorderen.

‘’Kennis van de ATEX apparatuur en van de wetgeving is van essentieel belang binnen explosiegevoelige omgevingen. Binnen deze omgevingen mogen absoluut geen fouten worden gemaakt. Wij kijken per klant naar de omgeving en het doel, zodat wij gericht de juiste oplossing kunnen aanbieden’’, zegt directeur Peter van As.

CSrental heeft hun verhuurvloot uitgebreid met de volgende ATEX apparatuur:

 • EX axiaal ventilator
  De draagbare Ex ventilator heeft een indrukwekkende luchtverplaatsing van 4230 m³ per uur. Hier kan gemakkelijk en snel, antistatische luchttransportslangen op worden aangesloten.
 • EX elektrische kachel 18kW
  Deze EX kachel is bestand tegen de zwaarste omstandigheden en levert betrouwbare en krachtige prestaties voor een groot aantal industriële toepassingen.
 • EX kleine elektrische kachel 10 KW en 2 KW
  De kleine elektrische kachel zorgt voor verwarming binnen de EX zone en is o.a. geschikt voor de opslag van verf of andere explosiegevoelige goederen.
 • EX werklamp 42V
  De 360° rondom lichtuitstraling, de grote helderheid van 4000 lumen en het geringe gewicht van slechts 2,7 kg, maken dit product tot de ideale werkplek verlichting in EX zones. Deze lampen kunnen gelinkt worden (tot maximaal 4 stuks) aan onze transformator.
 • EX transformator 230-42V
  De compacte transformator beschikt over een sterke stalen omkasting, deze wordt extra versterkt en beschermd door een buizenframe met rubberen stootkussens. Deze transformator, waar 4 werklampen SA200 op aangesloten kunnen worden, is voorzien van een 15 meter lange, versterkte en gevlochten voedingskabel

Bent u op zoek naar een ATEX apparatuur of een oplossing voor een explosiegevoelige omgeving? Neem dan contact op met CSrental via: 0161-49 34 60 of via info@csrental.nl