De eigen ontwikkeling van de adsorptiedrogers van CSrental

In het begin van het derde kwartaal is CSrental begonnen met het aanpassen van haar adsorptiedrogers. De reden hiervoor was simpel, een nog betere machine creëren die zo breed mogelijk ingezet kan worden voor de verhuur, waarbij problemen uit te praktijk zijn meegenomen in de verbeteringen.

De adsorptiedrogers TTR5200 en TTR2800 zijn ingebouwd in een container, zodat ook deze drogers nu bij zware omstandigheden kunnen worden ingezet. Directeur Peter van As: ‘’we merkten dat er behoefte was aan een sterke adsorptiedroger die ook buiten geplaatst kon worden. Hierbij was het dan ook belangrijk dat de droger beschermd zou zijn tegen de barre weersomstandigheden.’’

Buiten het feit dat de drogers nu ook buiten geplaatst kunnen worden en dat deze tegen zware weersomstandigheden bestendig zijn, kunnen ze nu ook gemakkelijk gehesen worden. Daarnaast biedt deze adsorptiedroger de mogelijkheid om een regelkast buiten de container te hangen, waardoor de machine van buitenaf bediend kan worden. Een bijkomend voordeel is dat op deze manier niet iedereen bij de machine kan komen en zijn eventuele spullen, die opgeslagen zijn in de overige ruimte van de container, niet toegankelijk.

 

De adsorptiedrogers zijn zo gebouwd dat ze eenvoudig gedemonteerd kunnen worden en ook los geleverd kunnen worden. Door deze aanpassingen heeft CSrental de drogers multifunctioneel gemaakt.

Een adsorptiedroger wordt voornamelijk ingezet als er een zeer lage relatieve luchtvochtigheid gewenst is, bijvoorbeeld voor de farmaceutische en chemische industrie. Deze drogers kunnen ook worden ingezet bij koudere temperaturen, bijvoorbeeld in een koude opslag, of als er een lage temperatuur klimatologisch aanwezig is.

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat deze unieke adsorptiedrogers voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 0161-493460 of via www.csrental.nl