De flexibele oplossing voor tijdelijke koeling: de nieuwe verrijdbare Dryfast airconditioner ACT-7

De ACT-7 is een watergekoelde split airconditioner met 2 gescheiden circulatiesystemen en bestaat uit een verrijdbare binnenunit, een flexibele slangenset en een draagbare externe warmtewisselaar.

Binnenunit
De binnenunit is uitgerust met een volledig koeltechnisch circuit bestaande uit een roterende compressor, een verdamper voor koeling van de lucht en een watergekoelde condensor voor afvoer van de warmte.

Het warme koelwater van de condensor wordt d.m.v. de slangenset naar de externe warmtewisselaar gepompt en daar afgekoeld, waarna het gekoelde water weer door dezelfde slangenset naar de binnenunit gaat voor koeling van de condensor.

Deze oplossing is veel efficiënter als de veel toegepaste monoblock verrijdbare airconditioners, omdat er geen ruimtelucht gebruikt wordt voor het koelen van de condensor, die door een luchtslang naar buiten afgevoerd wordt. Hierdoor ontstaat er een onderdruk in de ruimte, die vanzelfsprekend opgevuld wordt met veelal (opnieuw) warme buitenlucht.

Bron: Dryfast

Twee gescheiden circulatiesystemen
Bijkomend voordeel van het werken met de 2 gescheiden circulatiesystemen is enerzijds installatie technisch; waterkoppelingen zijn eenvoudig, oneindig vele malen los en vast te koppelen met hoogstens een miniem waterverlies, wat eenvoudig bij te vullen is. Anderzijds is er het koeltechnische aspect, dat indien er met koelleidingen gevuld met koelgas gewerkt wordt, mag er slechts eenmaal een koppeling tot stand komen, wat de inzet bij tijdelijke koelingen gecompliceerd maakt. Koelgas mag niet lekken naar de atmosfeer.

Slangenset
Dryfast levert slangensets in lengtes van 5 en 15 meter en er mag maximaal 30 meter slang tussen binnenunit en externe warmtewisselaar zitten. Het maximale hoogteverschil tussen binnenunit en warmtewisselaar is 10 meter.

De slangenset bestaat uit 2 sterke waterslangen met opgeperste Stucchi koppelingen, een waterslangetje met koppelingen voor afvoer van de het condenswater van de binnenunit en een voedingskabel met stekkers voor voeding van de externe warmtewisselaar.

Specificaties
De verrijdbare binnenunit heeft een koelcapaciteit van 7 kW/u en kan een minimale binnentemperatuur van 8oC bereiken. De ventilatorsnelheid is traploos regelbaar tussen 930 en 1310 m³/uur. Verder is op een duidelijk display te zien wat de huidige ruimtetemperatuur is, de ingestelde temperatuur, de gekozen ventilatorsnelheid en de status van het apparaat.

De externe warmtewisselaar is voorzien van een toerenregeling, die er voor zorgt dat de koelventilator geregeld wordt afhankelijk van de koelbehoefte, waardoor energie bespaart wordt. Ook zitten er ophangogen op de warmtewisselaar en worden er ophangkettingen meegeleverd

Spot cooling
Voor spot cooling is optioneel een bovenkap beschikbaar met 2 uitblaasopeningen voor slangaansluiting.

 Ideaal voor…
Al deze eigenschappen maken deze unit tot de ideale oplossing voor tijdelijke klimaatbeheersing in winkels, kantoren, serverruimtes, meet en regelruimtes, datacentra, noodkoeling tot 80C, beurzen en tentoonstellingen en spot- cooling in de industrie.

Vanzelfsprekend is deze unit zeer robuust geconstrueerd en geschikt voor vele installaties, gedurende vele jaren en daarmee het ideale apparaat voor installateurs en verhuurders.