Eekels Pompen minimaliseert overlast bij Binnenstedelijke Rioolrenovatie

Voor de renovatie van een rioolleiding te Rotterdam heeft Eekels Pompen drie Betsy 300 pompen geleverd inclusief afvoerleidingen. Deze opstelling bood een uitstekende oplossing voor binnenstedelijke projecten dankzij de geluiddempende omkasting.

Door een bypass aan te leggen tussen de putten in de straat kon men de tussengelegen riolering renoveren. De vuilwaterbypass vereiste in totaal een capaciteit van 2500m3 per uur. Hiervoor heeft Eekels Pompen een tijdelijke pompinstallatie geleverd met drie Betsy 300 dieselmotorpompen.

Betsy Vuilwaterpompen
Wat de Betsy 300 dieselmotorpomp een uitstekende vuilwaterpomp maakt voor dit soort projecten is de verstoppingsvrije schroefcentrifugaalwaaier. Dankzij deze unieke waaier en de ruime vuildoorlaat verpompen de Betsy dieselmotorpompen moeiteloos ruw rioolwater met vaste bestandsdelen.

Bovendien zijn deze pompen prima inzetbaar in de omgeving van woonwijken dankzij de geluiddempende omkasting. Met de bijgeleverde brandstoftank kunnen de pompen geheel standalone hun werk doen. Bij een installatie met meerdere pompen zoals in Rotterdam zijn deze centraal te beheren.

Geleverd Materieel:

  • 3 Betsy 300 dieselmotorpompen
  • Per pomp 30m afvoerleiding (diameter 300 mm)

Betsy 300 Dieselmotorpomp:

  • Verstoppingsvrije schroefcentrifugaalwaaier
  • Ruime vuildoorlaat
  • Zeer zuinig in gebruik
  • Per pomp maximaal 1200 m3 per uur
  • Maximale opvoerhoogte van 22 m

Eekels Pompen heeft voor dit project de gehele installatie verzorgd inclusief het transport en kraanwerk. Na twee weken was de renovatie afgerond en hebben de medewerkers van Eekels de installatie gedemonteerd.

Wilt u meer informatie over de vuilwaterpompen van Eekels Pompen? Kijk dan op de website of neem contact op.