Eerste bedrijf in Nederland met een viertal modulaire trailers van Scheuerle

M.J. van Riel heeft eind juli 2016 als eerste bedrijf in Nederland een viertal modulaire trailers van het merk Scheuerle, type K25H, in gebruik genomen met in totaal 18 zelf nivellerende aslijnen (respectievelijk 2+4+6+6 aslijnen) en een maximum netto laadvermogen tot 720 ton (max. 40 ton per aslijn). De modulaire trailers zijn zowel in één lijn, ‘side-by-side’ of los van elkaar te gebruiken, waardoor niet alleen zware, maar ook brede of zeer lange ladingen veilig verplaatst kunnen worden.

Het belangrijkste verschil met de reeds bekende SPMT’s is dat deze transportrollers zowel autonoom aangedreven, gestuurd en in hoogte versteld kunnen worden met behulp van een Power Pack Unit (PPU) voor transporten op locatie met lage snelheid, alsook achter een vrachtwagen gekoppeld kunnen worden voor de verdere voortzetting van het transport over het reguliere wegennet op normale snelheid. Deze flexibele inzetbaarheid voorkomt in een aantal gevallen dus het onnodig moeten overzetten van de lading naar een andere transporteenheid, hetgeen opdrachtgevers onnodige tijd of extra kosten kan besparen.

Bij het transportsysteem zijn ook nog een zwanenhals en een tweetal zware draaischamels aangeschaft van elk 150 ton – waarvan één gestuurd – waardoor ook (zware) lengtetransporten probleemloos kunnen worden uitgevoerd. Voorts is nog speciale door Scheuerle ontwikkelde engineerssoftware meegeleverd (Salsa+), waarmee alle mogelijke opties vooraf kunnen worden doorgerekend met betrekking tot afmetingen, zwaartepunten, stabiliteit, gronddrukken en aslasten.

M.J. van Riel B.V.