Indubatt breidt uit met slimme tools

Vanaf juli 2019 is bij Indubatt ook een hijsjuk en een rollenbaan te huur zodat het wisselen van een traktiebatterij op een veilige manier wordt uitgevoerd.

Het wisselen van een traktiebatterij is namelijk een zware klus. Een traktiebatterij weegt al gauw 900 kg, met uitschieters naar 1.500 kg. Hiervoor is een hulpmiddel noodzakelijk. Een hijsjuk of een rollenbaan biedt uitkomst.

Om continu de inzet van de machines te realiseren worden vaak wisselbatterijen ingezet. Zo kan de zojuist gebruikte traktiebatterij weer opladen, terwijl de machine weer ingezet kan worden met een volgeladen batterij.

Maar hoe wissel je nou zo’n zware batterij op een veilige manier?

Gebruik van een hijsjuk

Een hijsjuk wordt gebruikt voor het verplaatsen van een traktiebatterij. Hierbij wordt een hijsjuk precies boven het zwaartepunt ingezet zodat de batterij in balans hangt.
Een hijsjuk voorkomt dat de batterij gaat kantelen als deze wordt opgehesen. Door gebruik te maken van een hijsjuk wordt er voor gezorgd dat de spreidhoek niet te groot wordt.

Omschrijving Hijsjuk:

  • Een hijsjuk wordt over de lepel van een heftruck geschoven.
  • Bij een hijsjuk worden standaard 2 borgmogelijkheden bijgeleverd voor het borgen aan de lepel van de heftruck.
  • Een hijsjuk is uitgevoerd met 4 klemmen om door de ‘ogen’ van de batterij vast te maken.
  • Het hijssen van de batterij is nu zo gebeurd.

Gebruik van een rollenbaan

Onze rollenbaan wordt toegepast bij het wisselen van traktiebatterijen tot 48V. Hierbij is de afmeting van de container maximaal 1280mm x 480mm (lxb). Deze handige tool is zorgt ervoor dat de batterij absoluut niet kan kantelen en dus veilig gewisseld kan worden. Door middel van de rollen in de baan is het wisselen van de batterij geen zware klus meer.

Onderhoud en inspectie

Zowel een hijsjuk als een rollenbaan is een hulpmiddel waarmee zware lasten kunnen worden verplaatst. Welk gewicht ook wordt verplaatsen, het belangrijkste is dat het verplaatsen van lasten veilig gebeurd. Daarom is iedere hijsjuk en rollenbaan die bij ons te huur altijd technisch in orde.