MAGNI RTH 8.25SH: De krachtigste roterende verreiker ter wereld

De Italiaanse constructeur Magni heeft zijn nieuwste roterende verreiker, de RTH 8-25SH, onlangs voorgesteld. De roterende verreikers zijn aan een sterke opmars bezig in de verhuurmarkt in de Benelux.

Hefprestaties zijn indrukwekkend: 8 ton maximaal (ook op banden zonder af te stempelen!)

De machine biedt indrukwekkende hefprestaties die nooit eerder bereikt werden door een roterende verreiker. De maximale capaciteit van de machine bedraagt 8 ton tot een hoogte van bijna 18 meter binnen een straal van 7 meter. Met een last van 1.200 kg haalt de mast een maximaal horizontaal bereik van 21 meter en verticaal een last van 5,3 ton tot 25 meter hoogte.

De machineprestaties zijn mede te danken aan de kwaliteit van het gebruikte staal en het design dat de kinematiek optimaliseert. De geperforeerde giek is een stuk lichter, wat zowel de hefcapaciteit als het bereik ten goede komt. De verreiker is uitgerust met een 4-cilinder 5,3 liter MERCEDES OM 934 LA Stage IV motor van 170 kW. Een BOSCH-REXROTH hydrostatische transmissie, met twee versnellingen vooruit/achteruit, staat in voor de voortbeweging van deze machine van 24 ton.

De cabine-uitrusting is volledig identiek aan die van het RTH gamma, met onder meer airconditioning/verwarming, touch screen, elektrisch CAN BUS systeem met geïntegreerde diagnose en load sensing circuit (350 bar).

Multifunctioneel inzetbaar

De machines zijn uitermate geschikt om in te zetten op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Veelzijdigheid is een essentieel kenmerk dat Magni koestert bij haar machines. Het doel is makkelijk en snel van hulpstukken te kunnen wisselen en hierdoor over een machine te beschikken die drie belangrijke functies vervult; heftruck met vorken, hoogwerker met platform en kraan met lier. Daarnaast kan de verreiker, net als alle Magni roterende verreikers, uitgevoerd worden met volledig radiografische besturing. Dit geldt niet alleen voor alle hydraulische functies maar ook voor het rijden en afstempelen.