MCS biedt een universeel “Telematica Portaal” voor MCS-rm gebruikers

MCS, de specialist in verhuursoftware, heeft een MCS Telematica Portaal ontwikkeld waarmee verhuurbedrijven hun bestaande telematica veel effectiever kunnen gebruiken, omdat de data gemakkelijk is te ontsluiten met MCS-rm.

De belangrijkste innovatie voor verhuurbedrijven betreft het beheer van de verschillende telematicadiensten. Het voorkomt daarmee afzonderlijk inloggen op elk fabrikantportaal hetgeen lastig, zo niet onwerkbaar is om de benodigde informatie te vinden en te combineren.

Met het nieuwe Telematica Portaal van MCS kunnen verhuurbedrijven al hun telematicaleveranciers op één plek consolideren en configureren, zodat alle telematicagegevens gemakkelijk, snel én centraal gebruikt en gebundeld kunnen worden in MCS-rm.

Het MCS Telematica Portaal helpt bedrijven bij het vinden en analyseren van de locatie van de apparatuur, het onderhoud, het brandstofverbruik en alle andere gebruiksinformatie. Hiermee kunt u erover waken dat alle apparatuur wordt gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden van het huurcontract, omdat alles snel en gemakkelijk kan worden gecheckt.

Een mogelijk alternatief is om nieuwe (kostbare) telematica-hardware aan te schaffen van één provider als vervanging over de gehele verhuurvloot. U kunt dan wel alle gegevens centraal inzien, maar nog niet combineren met uw verhuurdata.

Vanwege deze problematiek gebruiken verhuurbedrijven de bestaande telematica zelden optimaal en veelal met nodeloze vertragingen, waardoor de verkregen data eigenlijk al weer verouderd of zelfs nutteloos is. Met het risico dat de waardevolle telematica units en de gegevens die ze genereren gewoonweg in onbruik raken.

In een reactie op de nieuwste ontwikkeling zegt Chris Clarke ‘MCS Software Development Manager’; “De belangrijkste spelers op de markt hebben zich aangemeld bij het MCS Telematica Portaal en vele partijen zullen het voorbeeld gaan volgen. Wederom is MCS een marktleider in het aanbieden van innovatieve, realtime software-oplossingen voor verhuur, die de dagelijkse processen vereenvoudigen.

MCS verwacht dat de telematicagegevens van de verhuurvloot, in de nabije toekomst een steeds centralere rol zullen spelen voor verhuurbedrijven met onderscheidend effect op beter onderhoud, veiligheid op de werkvloer en actieve bijsturing van ROI doelstellingen.”

MCS is geselecteerd als finalist voor de Executive Hire Show 2018 Innovation Awards. De finalisten op de Innovation Trail tijdens deze show worden geselecteerd op basis van verschillende belangrijke branchecriteria en hebben vooral échte innovatie getoond.