MCS Mobile Werkplaats transformeert onderhouds- en reparatiewerkzaamheden ‘in het veld’

MCS, een toonaangevende expert op het gebied van verhuursoftware, heeft onlangs een baanbrekende mobiele app op de markt gebracht die de werkplaats- en onderhoudsfuncties van verhuurbedrijven vereenvoudigt en automatiseert. Met behulp van MCS Mobile Werkplaats kunnen werkplaatsmonteurs ter plekke werkorders in realtime bekijken en bijwerken, zodat taken volgens de hoogste standaard worden uitgevoerd. Met de op Android gebaseerde app kunnen werkplaatsmanagers bovendien werkorders ‘live’ toewijzen aan de meest geschikte technicus en de status van alle werkplaatsorders bekijken.

Workshop_Mobile_JobWatchView_300dpiGuy van der Knaap, Managing Director van MCS, licht toe: “Door werkplaatsmonteurs de nieuwste smartphonetechnologie te bieden, kunnen zij de status van werkplaatsorders ter plekke bijwerken, notities bijvoegen, reserveonderdelen bestellen en deze gegevens synchroniseren met het MCS-rm verhuurbeheersysteem.”

Guy vervolgt: “Dankzij de app hoeven we werkorders en controlelijsten niet meer af te drukken, kunnen we de integriteit van gegevens verbeteren en kunnen we beter aan onze zorgplicht voldoen. Depotmanagers kunnen de algemene efficiëntie van de werkplaats analyseren, actueel zicht krijgen op de activiteiten van hun technici en hun bronnen beter controleren. Dit leidt tot betere communicatie en efficiëntere bedrijfsvoering.”

MCS Mobile Werkplaats is ontstaan uit de recente partnerschap van MCS met BigChange, leveranciers van mobiele oplossingen voor personeelsbeheer. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van hun krachtige GPS-technologie voor het traceren van voertuigen en het plannen van bronnen. Martin Port, CEO bij BigChange, voegt toe: “Samen met MCS hebben we een bijzonder sterke partnerschap ontwikkeld die zijn oorsprong vindt in vergelijkbare waarden en vooruitstrevende technologie.”

PC_RMWorkshopNixon Hire, een toonaangevend Brits verhuurbedrijf dat is gespecialiseerd in de verhuur van machines, gereedschappen, accommodatie-eenheden, mobiele toiletten en apparatuur, heeft onlangs de app MCS Mobile Werkplaats beschikbaar gesteld aan hun reparatie- en onderhoudsteam:

“Het was voor ons volkomen logisch om MCS Mobile Werkplaats te gebruiken,” aldus David Balmer, Project Manager bij Nixon Hire. “Wat voor ons de doorslag gaf, was het feit dat onze werkplaatstechnici ter plekke toegang hebben tot hun werkorders en dus tijd overhouden om zich op de taak te richten die ze moeten uitvoeren. Ook scheelt het veel papierwerk en kunnen we onze klanten een veel betere service verlenen.”

In de verhuurbranche is mobiele technologie voor het beheer van dagelijkse taken en activiteiten momenteel sterk in opkomst. MCS Mobile Werkplaats maakt deel uit van een bredere suite van mobiele apps die door MCS worden ontwikkeld om verschillende werkprocesen binnen een verhuurbedrijf te stroomlijnen, van verkoop en marketing tot transport en logistiek.

Over MCS Global Ltd

MCS, leverancier van verhuurbeheersoftware en marktleider in de verhuursector, levert al meer dan 30 jaar oplossingen aan verhuurders in tal van sectoren. MCS kan zich beroepen op vele jaren ervaring en heeft honderden tevreden klanten.

Vandaag de dag vinden we producten en services van MCS onveranderlijk in de frontlinie van technologische vooruitgang; ze groeien en ontwikkelen zich voor een veeleisende markt die altijd in beweging is. De financieel sterke positie, strategische zakelijke partnerschappen en een goede reputatie op het gebied van software installaties, onderstrepen hun vermogen om met behulp van bewezen technologie tastbare bedrijfsvoordelen te behalen.

Over BigChange

JobWatch_worksheet_completed_300dpiJobWatch van BigChange is de papierloze manier om uw mobiele personeel in te plannen, te beheren en te volgen. In dit krachtige, allesomvattende Mobile Workforce Management-platform komen back-officesoftware, mobiele apps, wagenparkbeheer en realtime voertuigtracering samen in één gebruiksvriendelijk systeem. Klanten kunnen al hun bedrijfsactiviteiten beheren, van offerte tot factuur. JobWatch gaat verder dan standaardoplossingen en levert uw bedrijf direct voordelen op. Bovendien kan het snel en eenvoudig worden aangepast. Dankzij eenvoudige, transparante directe betaalmogelijkheden en 24/7 klantenservice is JobWatch de perfecte keuze voor bedrijven van welke omvang en uit welke sector dan ook.

 

www.mcsverhuursoftware.nl

mcs