Nieuwe generatoren in huurvloot Energyst voldoen aan strengste milieu-eis

Energyst Rental Solutions (www.energyst.com) heeft haar huurvloot uitgebreid met een groot aantal Caterpillar XQ275 EU3 generatoren. Deze generatoren voldoen aan de strengste ‘EU Stage 3a emission’ normen.

Energyst - 275 KVA EU3 generator mediaOm aan deze normen te voldoen heeft Energyst een  nieuwe Caterpillar dieselmotor gebruikt waardoor het ontwerp van de generator compleet  vernieuwd is. De generator is voorzien van de Caterpillar ‘key-switchable genset engine’ (50/60 Hz) die aan de ‘EU Stage 3a emission’ normen voldoet. De generatoren zijn compleet opgebouwd in een zwaar geïsoleerde behuizing waardoor de XQ275 EU3 superstil is.

De generatorsets zijn hierdoor breed inzetbaar in de meest gevoelige omgevingen zoals bij ziekenhuizen en in woonwijken. De afmetingen van de generator zijn 4308 (L)x 1500 (B) x 2421 (H) mm en met een geheel gevulde brandstoftank weegt de apparatuur 4670 kg.

De generator is uitgevoerd met hijsogen en vorkliftsleuven voor eenvoudig transport. Verticaal draaiende dubbele deuren aan beide kanten maken de generator eenvoudig toegankelijk. De deur van het controlepaneel is voorzien van een raampje waardoor de basisfuncties af te lezen zijn zonder de deur te openen. De noodstop is aan de buitenkant van de omkasting gemonteerd voor optimale bereikbaarheid als de nood aan de man is.

Het basisvermogen van de generator is 275 kVA @ 50 Hz – 400 V en 250 kW @ 60Hz – 480 V. Standby is het vermogen 300 kVA @ 50 Hz-400 V en 275 kW @ 60Hz-480 V. Er kan met een simpele schakelaar tussen 50 Hz en 60 Hz geschakeld worden zonder gebruik te maken van ingewikkelde  softwaresettings.

De generator kan op een volle brandstof tank 12 uur draaien op 75% van het vermogen.
De DEIF- besturing zorgt voor de benodigde loadsharing, synchronisatie, powermanagement en Modbus communicatie.

De generatoren zijn per direct inzetbaar voor elke tijdelijke vermogensbehoefte.

Energyst  www.energyst.com is een joint venture van het kwaliteitsmerk Caterpillar en zijn dealers, en is specialist op het gebied van energievoorziening en temperatuurbeheersing. Met toonaangevende CAT-dealers heeft Caterpillar een wereldwijd netwerk van Energyst verhuurvestigingen opgezet

Energyst