Samenwerking BetaGuard en het VIRTUe team aan het huis van de toekomst

Een mooi voorbeeld van een sponsorbijdrage van BetaGuard om de bouw te beveiligen van het appartement LINQ door het VIRTUe team op het terrein van de TU in Eindhoven. Het doel was om een appartement voor de toekomst te bedenken en te bouwen en met deze bijdrage mee te dingen naar een plek in de finale in Dubai. LINQ bevat sociale voorzieningen en een weelderig groen atrium dat verschillende verdiepingen en gedeelde ruimtes met elkaar verbindt. Het draait op een netto-nul zonne-energiesysteem, innovatieve technologieën en een slim systeem dat de gebruikers stimuleert om op een efficiënte en duurzame manier te leven. Het is het VIRTUe team gelukt om met hun bijdrage deel te nemen aan de finale in Dubai en daar een 6e plaats te behalen van de in totaal 15 deelnemende teams. Het appartement is inmiddels weer terug in Nederland en wordt binnenkort weer opgebouwd. Kijk voor meer informatie op https://www.teamvirtue.nl/

HET VERHAAL VAN HET VIRTUe TEAM:
Als de ingenieurs van de toekomst hebben ze een verantwoordelijkheid om wereldwijde duurzaamheidsproblemen aan te pakken. Deze problemen zijn niet alleen milieu, maar ook sociaal en economisch. In Dubai, met zijn tropische woestijnklimaat en uitgebreide stadsgroei, is het nog urgenter om deze uitdagingen te overwinnen. Ze willen de wereld hun oplossingen laten zien voor een meer duurzame gebouwde omgeving in het Solar Decathlon Middle East 2018.

FINALE IN DUBAI
Het is het VIRTUe team gelukt om de laatste fase van de competitie te bereiken, namelijk de Finale in Dubai. Tijdens de laatste fase van de competitie stellen alle 15 teams hun huizen, open voor het grote publiek, terwijl ze de tien wedstrijden van de competitie doorlopen, reden waarom dit evenement Decathlon wordt genoemd. Uiteindelijk weet het VIRTUe team de 6e plaats te behalen. Een prima prestatie voor een team dat voor het eerst deelneemt aan dit Event.

PARTNERS
BetaGuard is een van de partners, die betrokken zijn bij dit concept, door het appartement tijdens de bouw op het terrein van de TU in Eindhoven, kosteloos te beveiligen met detectiezones. BetaGuard denkt niet alleen mee met het beveiligen van bouwlocaties in het heden, maar is ook graag een partner in het meedenken en beveiligen van bouwlocaties in de toekomst.