‘TECHNOLOGIE & BELEVING’

Het thema voor Festivak 2015 is bekend!

Het overkoepelende thema wordt ‘TECHNOLOGIE & BELEVING’. En dit thema wordt doorgevoerd op de beursvloer en tijdens het inhoudelijke programma. In dit programma geven diverse sprekers hun visie op gerelateerde onderwerpen zoals crowd management, cashles betalen, social media, websites/internet, duurzaamheid, marketing, drugs & alcohol en sfeer & uitstraling. Uiteraard ontbreken ook de interessante praktijkcases niet!

festivak-2015---afbeelding-1

 

De invulling van het programma is nog volop in ontwikkeling, maar we kunnen alvast een paar tipjes van de sluier oplichten:

  • City Marketing van de Gemeente Almere vertelt samen met een aantal organisatoren wat het voor een stad betekent als een event daar plaatsvindt. Hoe kan een gemeente het voor organisatoren aantrekkelijk maken om hun event in die gemeente te organiseren? En hoe kan een event een gemeente ‘op de kaart zetten’ en bijdragen aan een positief imago?
  • Met behulp van WiFi tracking zijn de bezoekersstromen tijdens Koningsdag in Breda in kaart gebracht. Maarten van Rijn, docent (evenementen) logistiek aan de NHTV Internationale Hogeschool Breda vertelt hoe hiermee de publieksveiligheid en de beleving werden verhoogd.
  • Marcel Mingers van Extrema geeft zijn visie op de toekomst van de Festivals. Waarin onderscheiden zijn Festivals (Solar Weekend, Extrema Outdoor Nederland en Extrema Outdoor België) zich van de anderen? En hoe belangrijk is het thema duurzaamheid binnen de festival-wereld?
  • Lex Kruijver van Respons presenteert de Top 100 Evenementenmonitor tijdens Festivak
  • De NN Marathon Rotterdam staat bekend als de snelst groeiende en meest innovatieve Marathon van Nederland. Mario Kadiks, directeur, vertelt welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Daarnaast werpt hij een blik vooruit naar de toekomst.
  • Het Trimbos Instituut gaat nader in op actuele ontwikkelingen op het gebied van uitgaansdrugs met als thema: ‘Hoe voorkom ik problemen met drugs op mijn festival?

De 19e editie van Festivak vindt plaats op 25 en 26 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.