Walkies4Events kiest MCS als leverancier van verhuursoftware

MCS, de specialist in verhuursoftware, is door Walkies4Events gekozen als leverancier van verhuursoftware om problemen met zoekgeraakt materiaal en complexe beprijzing te helpen oplossen.

In samenwerking met MCS is gezocht naar een oplossing die aan alle vereisten van het bedrijf voldoet. Walkies4Events kan nu op nauwkeurige wijze nagaan waar ontbrekende items zich bevinden en wie verantwoordelijk is voor het ontbreken ervan met behulp van QR-codes.

Alexandra van Osselaer van Walkies4Events: “Met het gebruik van QR-codes kunnen we onze klanten meer informatie over hun product geven. De MCS-software doet het geweldig als het gaat om het bijhouden van wie verantwoordelijk is voor welke walkietalkie. Er gingen jaarlijks meer dan 100 walkietalkies en 200 koptelefoons verloren, en nu kunnen we precies zien welke items ontbreken en wie er verantwoordelijk voor is.”

Walkietalkies worden geleverd met veel kleine onderdelen zoals koptelefoons die gemakkelijk zoek kunnen raken. Hoewel de kosten per onderdeel klein zijn, treden er grote verliezen op als er grote hoeveelheden verloren gaan.

MCS-verhuursoftware is daarbij ook in staat om de complexe prijsstructuren in de verhuur van portofoons inzichtelijk te maken. Omdat veel softwarepakketten alleen eenvoudige beprijzing aankunnen, is het voor de sector problematisch verhuuroplossingen te vinden die flexibel genoeg zijn. Alexandra: “Het configureren van MCS-rm voor het werken met onze complexe prijsstructuur werkt als een droom! We pakken het aantal walkietalkies en het aantal dagen in de verhuur om de kosten per eenheid te berekenen. Alleen MCS heeft dit voor ons voor elkaar kunnen krijgen.”

Walkies4Events heeft ook veel voordeel gehad van het feit dat verschillende systemen zijn samengebracht in één centrale software-oplossing. Alexandra: “Vóór MCS ging ons factureringsproces gepaard met veel repetitief werk. We moesten dezelfde gegevens in verschillende systemen invoeren die niet met elkaar samenwerkten. Nu onze programma’s zijn geconsolideerd is het veel eenvoudiger geworden. We kunnen nu offertes converteren naar contracten, de hele zaak gereed maken en de klant rechtstreeks factureren. Het gebruik van MCS bespaart ons veel tijd en het is echt eenvoudig!”

Investeren in een nieuwe software-oplossing kan ontmoedigend zijn voor een bedrijf, maar Walkies4Events was zeer tevreden over de ondersteuning van het MCS-team. Walkies4Events beschrijft hoe het was om met MCS te werken tijdens de transitie. Alexandra: “We hebben een zeer hechte relatie met het MCS-team en onze accountmanager. Tijdens de implementatie spraken we elke dag met MCS. Het implementatieteam was zeer actief en hielp altijd vlot. Het is een geweldig team om mee samen te werken, en het heeft de overgang naar MCS voor ons in goede banen geleid.”