Geslaagde netwerkbijeenkomst Verhurend Nederland bij Noord/Zuidlijn

Ruim 60 leden, aspirant-leden en leveranciers bezochten op donderdag 15 mei de netwerkbijeenkomst van brancheorganisatie Verhurend Nederland in het informatiecentrum Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Hans Volkers, projectleider van de Noord/Zuidlijn, toonde een filmpje over de verschillende bouwfases van het ambitieuze metrosysteem. De 9,5 kilometer lange metrolijn wordt in 2017 geopend. Het traject begint in Amsterdam-Noord, duikt onder het IJ en het Centraal Station door en vervolgt zijn weg vanaf het Damrak ondergronds via het Rokin, Vijzelstraat, Ferdinand Bolstraat en Scheldestraat. Voor de RAI langs loopt de metrolijn nog ondergronds, waarna het in de middenberm van de A10 tussen station RAI en station Zuid-WTC weer boven de grond komt.


Tijdens de bijeenkomst nam ook Remko Mol, de kersverse voorzitter van Verhurend Nederland het woord. Voor de in groten getale opgekomen aspirant-leden en andere geïnteresseerden, gaf hij aan wat de brancheorganisatie kan betekenen voor verhuurbedrijven in Nederland. “We zijn een organisatie door, voor en van verhuurbedrijven, die zich inzet voor actieve belangenbehartiging, verbetering van de positionering van de verhuurbranche, verdere professionalisering en het bevorderen van onderlinge samenwerking en kennisdeling.”

Verhurend Nederland bestaat drie jaar en telt op dit moment 36 leden. De divisie Horeca-, Evenementen- en Partyverhuur telt 12 leden, bij de Divisie Machineverhuur zijn 24 bedrijven aangesloten. De brancheorganisatie houdt zich bezig met zaken als opleidingen, branchepromotie, gezamenlijke inkoop van randartikelen, collectieve verzekeringen en debiteurenbeheer. Daarnaast hebben beide divisies hun eigen ledenprogramma.Verhoging ledenaantal
Een van de doelen waar de nieuwe voorzitter zich sterk voor gaat maken, is de verhoging van het ledenaantal. “Dat moet minstens verdubbeld worden,” vertelt Remko Mol desgevraagd. “Eind van dit jaar willen we er minimaal 20 leden bij hebben. Hoe meer leden, hoe groter onze slagkracht. We kunnen dan nog meer services bieden en nog meer inhoudelijke evenementen en netwerkbijeenkomsten organiseren. De stap om lid te worden is voor veel bedrijven kennelijk nog groot. Verhuurbedrijven worden gerund door doeners: praktische mensen, wars van bureaucratie, die gewend zijn dingen alleen te doen. Maar door samen te werken kunnen ze meer bereiken. Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Een lidmaatschap van Verhurend Nederland betaalt zichzelf snel terug door allerlei ledenvoordelen, zoals kortingen op verzekeringen. Daarnaast kunnen verhuurbedrijven elkaar via de evenementen ontmoeten, en kennis en ervaringen uitwisselen. We willen dan ook geen eenrichtingsverkeer; we zien ook graag betrokkenheid en input van de leden zelf. Het zou fijn zijn als leden met elkaar sparren en als we in de nabije toekomst bedrijfsbezoeken kunnen organiseren.”

De meeste de leden onderschrijven die visie. “Als elk lid een klein steentje bijdraagt, zijn we gezamenlijk een sterke partij,” geeft Arjan Groen van Stammis Horeca aan. Jan-Dirk Bac van Bac Hoogwerkers: “Ik wil graag verbonden blijven aan andere verhuurders, om ervaringen uit te wisselen. Koen Voskuilen van Compact Rent is nog stelliger: “Als je lid bent van Verhurend Nederland, verhuur je met verstand.”

Rondvaart door grachten
Na afloop van het officiële gedeelte was er voor de genodigden een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Onder het genot van een hapje en een drankje en onder de stralende lentezon werd er enkele uren lang ontspannen handen geschud, nieuwe contacten opgedaan, zaken besproken en afspraken gemaakt. Verhurend Nederland heeft ook op deze dag zijn bestaansreden duidelijk gemaakt.

Klik hier om de fotogallerij van deze ledenbijeenkomst te bekijken

Voor meer informatie over Verhurend Nederland bel 085-732 55 28 of e-mail info@verhurendnederland.nl