HuurMaat voorkomt samen met PowLitie diefstal van graafmachine


Vrijwel alle verhuurders hebben te maken met toename van (pogingen tot) fraude en diefstal.
Naast directe schade door diefstal van materieel en/of omzetverlies, trekken ook steeds vaker verzekeraars aan de bel en wordt het moeilijker/duurder om je spullen te verzekeren, mits de verzekeringsmaatschappijen garanties krijgen dat je van de modernste technieken gebruik maakt om diefstal te voorkomen.

Ook het Leidse bedrijf HuurMaat vormt hierop helaas geen uitzondering.

Voor de zoveelste keer is ook HuurMaat de afgelopen week weer de dupe geworden van een poging tot diefstal. Gelukkig heeft HuurMaat ditmaal de diefstal kunnen voorkomen.
Met dank aan een oplettende medewerkers van Huurmaat en het programma PowLitie van TV station Powned zijn de daders van een ophanden zijnde diefstal aangehouden en overgedragen aan de politie.

Afgelopen woensdag werd HuurMaat telefonisch benaderd door een persoon, die zich uitgaf als werknemer van een bij HuurMaat bekende klant. Op locatie van een nieuw op te starten werk van deze klant moest er een dag later een graafmachine en een grondboor afgeleverd worden.

De details werden telefonisch besproken en vervolgens door de klant per e-mail bevestigd.
Ondanks dat de e-mail er bedrieglijk echt uitzag, viel het een medewerker van HuurMaat op dat er een vreemd e-mailadres gebruikt werd. Bij navraag bij de klant bleek de betreffende persoon daar niet te werken en hadden zij in de opgegeven plaats zelfs geen bouwactiviteiten.

In plaats van de hele transactie te annuleren heeft HuurMaat contact gezocht met het programma PowLitie om mogelijk de daders te ontmaskeren. Het programma wilde direct meewerken. Onder strenge veiligheidsmaatregelen voor alle betrokkenen en onder toeziend oog van de cameraploegen heeft de aflevering van de graafmachine en grondboor aan de (malafide) klant toch plaatsgevonden.

Dit heeft geleid tot een spectaculaire aanhouding van twee verdachten, die vervolgens zijn overgedragen aan de politie (zie foto). Het politieonderzoek loopt momenteel en de verdachten zitten vast.

Hopelijk wordt de verhuurmarkt hiermee weer een beetje veiliger!
De beelden zullen op maandag 28 april te zien zijn in PowLitie om 21.55 uur op Nederland 3.


>Terug naar nieuws