Riwal maakt voor KLM hoogwerker geheel elektrisch


Hoogwerkerverhuurder Riwal heeft de '26m Electric Boom Lift' gelanceerd. Op verzoek van KLM werd een JLG 800AJ knikarmhoogwerker met dieselmotor omgebouwd naar volledig elektrisch aangedreven voor gebruik in hangars.


De elektrische knikarmhoogwerker heeft een maximale werkhoogte van 26,2 meter, een maximale reikwijdte van vijftien meter en een maximale hefcapaciteit van 230 kg.

Door het ombouwen heeft Riwal een hoogwerker in de product range met maar liefst zes meter meer werkhoogte dan de gebruikelijke twintig meter. De nieuwe machine stoot geen uitlaatgassen uit en heeft een zeer laag geluidsniveau.

Dat maakt de elektrische aangedreven versie met name geschikt voor gebruik in hoge afgesloten ruimtes, zoals hangars (KLM), tentoonstellingsruimtes, logistieke centra en productieruimtes.

Ook buiten inzetbaar

De nieuwe hoogwerker is natuurlijk ook gewoon buiten te gebruiken. Door het lage geluidsniveau en doordat er geen uitstoot is van schadelijke uitlaatgassen, kan de 26m Electric Boom Lift tevens ingezet worden bij veel andere werkzaamheden op hoogte, zoals bij kantoorpanden, ziekenhuizen en andere omgevingen waar een laag geluidsniveau gewenst is.

Tot vier meter onder maaiveld

“We hebben een innovatieve hoogwerker ontworpen zonder in te leveren op de werksnelheid van de diesel aangedreven machine. De nieuwe machine is uitgevoerd met een zogenaamde ‘tailswing’ waardoor de hoogwerker goed te gebruiken is in krappe ruimtes. De hoogwerker kan hierdoor ook vier meter onder het maaiveld werken,” aldus Nico den Ouden, Technisch Specialist bij Riwal.

Op verzoek van KLM

Riwal heeft de nieuwe machine ontwikkeld naar aanleiding van een wens van KLM. “Wij streven naar nul procent uitstoot van uitlaatgassen die schadelijk zijn voor de gezondheid van medewerkers die in omsloten ruimtes werken,” vertelt Cees Hollenberg, veiligheidsdeskundige en arbeidshygiënist van KLM.
De luchtvaartmaatschappij zet de hoogwerker in voor onderhoudswerkzaamheden in de hangars en voor controles van antennes en van het staartlicht op 25 meter. KLM heeft drie exemplaren van de 26m Electric Boom Lift in gebruik. Naast deze drie telescoophoogwerkers huurt KLM ongeveer 65 schaar-, telescoop- en kniktelescoop hoogwerkers bij Riwal.

 

 

Meer info: www.riwal.nl

>Terug naar nieuws