Unieke hoogteoplossingen voor Imtech Traffic & Infra


Collé Rental & Sales, importeur van Palfinger autohoogwerkers in Nederland, heeft een hoogteoplossing op maat geleverd voor Imtech Infra. Een aantal speciaal opgebouwde autohoogwerkers (P120V) van het merk Palfinger worden door Imtech Traffic & Infra ingezet voor diverse werkzaamheden op hoogte.

 


Imtech Traffic & Infra levert totaaloplossingen op het gebied van verkeer en infrastructuur. Voor specifieke onderhoudswerkzaamheden op hoogte, zoals reparatie en service aan straatverlichting en stoplichten, was Imtech op zoek naar een oplossing waarmee men snel en efficiënt kan werken op diverse locaties. Collé Rental & Sales heeft een oplossing geleverd in de vorm van aantal speciaal opgebouwde Palfinger P120V autohoogwerkers op Mercedes chassis. De autohoogwerkers zijn voorzien van onder meer een Auto-Home functie, een hydraulisch nivelleringssysteem, een geisoleerde korf met een stroom- en luchtaansluiting en gegalvanise(e)rd(e) frame/stempels onder de laadvloer waardoor een efficiënte laad-/werkruimte zonder obstakels is gecreëerd . Ook de laad/werkruimte is volledig opgebouwd naar de wensen van Imtech Traffic & Infra. Zo zijn onder meer LED-verlichting , een speciale werkbank, een opbergrek en stopcontacten ingebouwd, waardoor een multifunctionele werkruimte is gecreëerd.

Ron van Mook, directeur Urban Zuid van Imtech Traffic & Infra B.V., licht de keuze voor autohoogwerker P120V toe: “Dankzij de speciaal opgebouwde Palfinger P120V zijn wij in staat om tijd te besparen op onze (onderhoud)projecten. De machine werkt vlot en daarnaast is de autohoogwerker snel verplaatsbaar waardoor wij efficiënt op meerdere locaties aan de slag kunnen. De speciaal opgebouwde  laad/werkruimte geeft ons de mogelijkheid om kleine reparaties direct uit te voeren.”

Snel en efficiënt werken op hoogte
De P120V heeft een werkhoogte van 12 meter en een reikwijdte van 6,5 meter. De jib-arm is 110° verstelbaar en maakt flexibel werken op hoogte mogelijk. De Auto Home functie zorgt ervoor dat de hoogwerker vanuit elke positie automatisch terugkeert naar de transportstand. Het totale gewicht van de combinatie (incl. bijrijder en volle tank) is onder de 3.500 kg. en daarom met alleen een B-rijbewijs te besturen. Het automatisch nivelleringssyteem stempelt het voertuig snel en veilig waterpas af. Ook kan de machine gebruikt worden zonder afstempeling, wat hem uitermate geschikt maakt voor het snel uitvoeren van hoogtewerkzaamheden op diverse locaties, wat een belangrijk punt was voor Imtech. Daarbij  beschikt de autohoogwerker over voldoende opbergruimte voor gereedschap en materiaal.

Full Service Rental

De hoogwerkers voor Imtech Traffic & Infra worden geleverd binnen het “Full Service Rental”-concept van Collé Rental & Sales. Binnen dit concept worden nieuwe hoogwerkers naar wens en voor een langere periode ter beschikking gesteld in de bedrijfskleuren. Collé neemt Imtech alle zorgen uit handen en regelt alles rondom de hoogwerker zoals trainingen, onderhoud, keuringen en wegenbelasting.
>Terug naar nieuws