JCB realiseert golfbaan naast hoofdkantoor


JCB gaat naast haar hoofdkantoor in Rochester (Staffordshire) voor 36 miljoen euro een nieuwe 18 holes golfbaan realiseren. Het complex moet de naamsbekendheid van het merk gaan vergroten en de verkoop stimuleren.

 

Het voorstel behelst een 18-holes, par 72 golfbaan op een gebied van meer dan 100 hectare in het glooiende landschap van Staffordshire. Het complex, dat in 2018 moet worden geopend, biedt naar verwachting werk aan meer dan 100 medewerkers. De baan wordt ontworpen door European Golf Design, bekend van de Celtic Manor Resort, waar in 2010 de Ryder Cup werd georganiseerd.

 

De plannen komen rechtstreeks van JCB-voorzitter Lord Bamford. De aankondiging volgt op de bekendmaking in december dat JCB een bedrag van 180 miljoen euro investeert in de bouw van twee nieuwe fabrieken in Staffordshire. De productieverhoging is nodig om in de pas te blijven lopen met de verwachte toenemende vraag naar JCB-machines.

JCB ziet de golfbaan als een uitstekend middel om de naamsbekendheid te vergroten. JCB Chief Executive Officer Graeme Macdonald: 'Golf is een echte mondiale sport en biedt JCB een perfecte pasvorm om de relaties met klanten en dealers wereldwijd te ontwikkelen.'

 

 >Terug naar nieuws