Komatsu introduceert derde generatie hybride in Europa


Komatsu heeft de nieuwe HB215LC-2 hybride rupsgraafmachine op de Europese markt gelanceerd, zo meldt importeur BIA bv. Het is de derde generatie hybride graafmachine van Komatsu.

De machine heeft een gewicht van 22,5 ton, is voorzien van een bak met een inhoud van 1,68 kuub en beschikt over een nieuwe Komatsu EU Stage 3b motor. In 2008 bracht Komatsu als eerste constructeur een hybride machine op de markt. Zes jaar later zijn niet minder dan 2500 hybride graafmachines van Komatsu wereldwijd aan de slag.


Verbeterde hybride componenten

Met de nieuwe HB215LC-2 brengt Komatsu een graafmachine met verbeterde hybride componenten. De efficiency van het brandstofverbruik is verder opgevoerd. Jim Venerus, Deputy General Manager voor Product Marketing in Europa: “Het Komtrax monitoringsysteem, dat standaard op de machines geïnstalleerd is, toont aan dat onze klanten gemiddeld 25 procent brandstof besparen met onze hybride graafmachines en daarmee de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.”

Honderd procent
De HB215LC-2 graafmachine wordt aangedreven door een Komatsu dieselmotor van 104 kW (141 pk). Op haar hybride onderdelen geldt een garantie van 5 jaar of 10.000 werkuren. De graafmachine is uitgerust met een oxidatiekatalysator (KDOC) die minder plaats inneemt dan een dieselpartikelfilter (DPF). Het systeem verwijdert roet voor honderd procent door ‘passieve regeneratie’, zonder hierbij een KDPF nodig te hebben.Meer info: netherlands.biagroup.com.

>Terug naar nieuws