Kennissessie 'Alternatief Financieren' slaat aan –
“Never waste a good crisis”


Op donderdag 20 november jl. organiseerde Verhurend Nederland in samenwerking met Rentit de eerste kennissessie voor vertegenwoordigers van verhuurbedrijven.  Deze keer was Verhurend Nederland te gast bij Bierbrouwerij de Molen in Bodegraven. Aanleiding voor deze kennissessie was de tendens vanuit de branche dat de bedrijven te maken hebben met verslechterde omstandigheden op de financiële markt voor wat betreft het verkrijgen van investeringskapitaal via de reguliere kanalen.

In zijn openingsspeech gaf voorzitter Remko Mol hier een treffend voorbeeld van: “Vijftien jaar geleden kwamen de bankdirecteuren langs bij verhuurbedrijven om te acquireren en boden regelingen aan die je als ondernemer niet kon weerstaan. Binnen het huidige beleid van de banken  staan verhuurbedrijven en dan vooral de bouwgerelateerde verhuurbedrijven met stip genoteerd. Een rode stip welteverstaan”.
Dat hier vooralsnog geen einde (meer) aan komt, geeft Lia Smit van onderzoeksbureau Panteia in haar presentatie duidelijk weer.  Lia Smit is al 20 jaar werkzaam in het financiële werkveld van het MKB en is vanuit Panteia betrokken bij onderzoeken, gericht op MKB en Financiering.

“De “oude en vertrouwde” bankregelingen komt nooit meer terug. Ondernemers moeten zich aanpassen en meerdere opties in overweging nemen wanneer zij financieringsgelden nodig hebben. Wanneer verhuurbedrijven ervaringen en resultaten met elkaar delen, dan biedt dit de gehele branche meer mogelijkheden. Verhurend Nederland zou hier een coördinerende taak in kunnen hebben”, aldus Lia.
Ook Frank Grisèl  van Qredits, een onafhankelijke private kredietverstrekker,  benadrukt dat er steeds meer financieringstrajecten worden opgestart, die een combinatie zijn van de reguliere banken en alternatieve kredietverstrekkers .

Na afloop van de kennissessie werden deelnemers in de oude bierbrouwerij op enerverende wijze ingewijd in het proces van het bierbrouwen, onder het genot van drie proefglazen zelf gebrouwen bier die de exotische namen Op & Top, Amarillo en Machtig & Prachtig dragen.
Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat over de middag. Piet van Maris (Gromax Verhuur):  “Het was een interessant verhaal met nuttige informatie.  Het is handig om te weten dat er alternatieven zijn als de bank niet thuis geeft”.
Ook werden al ideeën geopperd voor volgende kennissessies.  Een goede zaak, volgens voorzitter Remko  Mol : “Verhurend Nederland is  afhankelijk van de input van haar leden voor het bepalen van het beleid en alle suggesties zijn welkom. Wij gaan hier zeker mee aan slag”.

Verhurend Nederland en Rentit kijken tevreden terug op een geslaagde middag die zeker een vervolg zal krijgen.

 

>Terug naar nieuws