Compacte autohoogwerker combineert innovatie met flexibiliteit op 48 meter werkhoogte


Collé Rental & Sales met vestigingen in Nederland, Duitsland en België heeft op de Apex in Amsterdam het allereerste model van de Palfinger autohoogwerker P480 in ontvangst genomen. Als officieel importeur van Palfinger Platforms in Nederland ontvangt Collé meerdere P480 autohoogwerkers. Deze nieuw ontwikkelde autohoogwerker in de Jumbo NX (Next Generation) klasse is een nieuw technologisch hoogtepunt ontwikkeld door Palfinger. De P480 combineert de jarenlange ervaring van Palfinger met een uitermate innovatieve techniek waarmee men zeer nauwkeurig kan werken.

Met het nieuwe model Palfinger P480 wordt voor het eerst een werkhoogte van 48 meter op een twee-assig chassis bereikt. Daarmee noteert de Palfinger P480 een nieuw record in zijn klasse. Daarnaast heeft de autohoogwerker een reikwijdte van 31,5 meter en maakt de innovatieve ontwikkelde X-jib zeer precies werken op hoog niveau mogelijk. De bovenarm van de P480 maakt op een werkhoogte van 35 meter een reikwijdte van ruim 17 meter mogelijk.

Met de introductie van P480 combineert Palfinger innovatie met flexibiliteit. Het doordachte ontwerp heeft als resultaat een lichte autohoogwerker die geschikt is voor een veelzijdigheid aan taken. De unieke wendbaarheid van de P480 is te danken aan de nieuwe extra X-Jib en maakt naast precisie werkzaamheden op hoogte ook werkzaamheden tot ruim 11 meter onder het maaiveld mogelijk. De hydraulisch aangedreven X-Jib heeft een draaibereik van 240°. Gecombineerd met de 400° (200° graden linksom, 200° rechtsom) roteerbare werkbak creëert de P480 een nieuwe dimensie op het gebied van hoogtetoegangelijkheid. De roteerbare werkbak heeft eenmaximale belasting van 600kg en is nauwkeurig te positioneren. Deze enorme flexibiliteit en de nauwkeurige proportionele bediening van de P480 maken uitdagende werkzaamheden op grote hoogte mogelijk.


Dankzij het doordachte ontwerp is het totaalgewicht van de compact ontworpen machine ruim onder de 18 ton. Het ruimtebesparende ontwerp biedt veel mogelijkheden om materialen op het voertuig mee te vervoeren.

Collé Rental & Sales beschikt over het volledige assortiment van autohoogwerkers van Palfinger met werkhoogtes van 12 t/m 103 meter. Daarnaast biedt het bedrijf deze hoogwerkers gloednieuw aan binnen haar “Full Service Rental”-concept. Binnen dit concept worden de hoogwerkers naar wens en voor een langere periode ter beschikking gesteld in de eigen bedrijfskleuren. Collé neemt alle zorgen uit handen en regelt alles rondom de hoogwerker zoals trainingen, onderhoud, keuringen en wegenbelasting.

Meer info:http://www.colle.eu/

.

>Terug naar nieuws