Energyst Cat Rental Power heeft calamiteitenplan voor België klaar


Energyst Cat Rental Power (www.energyst.com) wil Belgische gemeenten en bedrijven door de winter helpen met de bevoorrading van stroom. In een groot deel van België dreigt de komende winter een stroomtekort nadat drie kernreactoren om verschillende redenen tijdelijk zijn stilgelegd.

Vele tientallen tot honderden gemeenten zullen er bij een strenge winter rekening mee moeten houden dat de elektriciteit enkele uren per dag wordt afgesloten. Ook storingen in de stroom levering worden niet uitgesloten.

Energyst Cat Rental Power geeft aan over voldoende generatoren, transformatoren en toebehoren te beschikken om een dergelijke calamiteit te voorkomen. “Voor grote industriële stroomverbruikers is het van het grootste belang dat ze hun productie en bedrijfsvoering kunnen continueren, zonder inkomsten te derven.

Ook voor ziekenhuizen, luchthavens, militaire bases en dataopslagcentrales is stroomvoorziening natuurlijk essentieel,” vertelt Arjen Baas, depotmanager van Energyst Cat Rental Power in Bladel Nederland.

Op de vestigingen in Antwerpen en in Bladel beschikt Energyst Cat Rental Power over een uitgebreide vloot Caterpillar generatoren voor de verhuur, in capaciteit variërend van 150 tot 2000 kVA. “Door generatoren parallel te schakelen kunnen we zelfs power-plants van tientallen MVA’s bouwen,” geeft Arjen Baas aan. “Ook kunnen we snel beschikken over apparatuur uit de internationale vloot van onze vestigingen in Europa, Afrika en Zuid-Amerika, als dat nodig mocht zijn. Onze specialisten zijn beschikbaar om bedrijven en overheden te helpen bij de voorbereiding op een eventuele totale black-out. Desnoods ontwikkelen we nieuwe toepassingen of apparatuur.”

Energyst Cat Rental Power biedt turn-key huuroplossingen op het gebied van temperatuurcontrole en stroomopwekking in Europa en Zuid-Amerika. Energyst is een joint venture van het kwaliteitsmerk Caterpillar en zijn dealers, en is specialist op het gebied van energievoorziening en temperatuurbeheersing. 

Meer info:www.energyst.com

>Terug naar nieuws