Bobcat introduceert nieuwe compacte graafmachines.


Bobcat lanceert de E17, E19 en E20 compacte graafmachines, die de nieuwe generatie graafmachines in de 1-2 ton klasse vormen.

De nieuwe Bobcat graafmachines combineren indrukwekkende opbreekkrachten, een flink werkbereik en hydraulische capaciteit met een ruime en comfortabele cabine voor de machinist, duurzaamheid en een onderhoudsvriendelijk karakter

Inschuifbaar onderstel
De nieuwe machines kunnen vervoerd worden op aanhangers met een maximum belasting tot 2.000 kg. Door het inschuifbare onderstel, waarmee de machines een meter smaller gemaakt worden, de automatische zwenkrem en de vier geïntegreerde verankeringspunten op de bovenbouw zijn ze gemakkelijk te vervoeren.

De cabine is rondom de machinist ontworpen, met een comfortabele zitplek voor machinisten in alle formaten. Grote ruiten en smalle raamstijlen zorgen voor een optimaal zicht rondom. De cabine is goed toegankelijk dankzij het forse portier, het bedieningspaneel zwenkt omhoog en uit de weg bij het in- en uitstappen. De vlakke vloer biedt veel voetruimte en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Nieuw dashboard
De zwenkarm en extra hydraulische functies worden bediend met de joystick. De minigravers hebben een nieuw dashboard waar alle vitale functies snel op af te lezen en te bedienen zijn, waaronder brandstofvoorraad, toerenteller, automatisch  start/stop-systeem, een gloeibougie-countdown enzovoort.

Het onderstel kan in- en uitgeschoven worden met een druk op de knop. Door het onderstel in te trekken, kunnen de machines makkelijker vervoerd worden en kunnen ze beter uit de voeten in de kleine ruimte. Het onderstel uitschuiven zorgt voor extra stabiliteit. Het lange dozerblad vergroot de stabiliteit nog verder.

Hydraulisch systeem
Het hydraulische systeem van de Bobcats maakt, samen met plunjerpompen met variabel slagvolume, optimaal gebruik van het beschikbare motorvermogen van de 9,9 kW Kubota dieselmotor. De combinatie van kortere cyclustijden en soepele bediening van de uitbreekkracht zorgt voor maximale productiviteit. Gebufferde cilinders voor giek en arm maken het werken extra soepel. Alle machines hebben een hoog geplaatste giekcilinder en extra grote cilinders, die lang mee moeten kunnen.

De E20 is als enige van de drie een Zero Housing Swing (ZHS) graafmachine, wat een vrije rotatie van 320 graden in de nabijheid van objecten mogelijk maakt.

De Bobcats kunnen uitgerust worden met tal van aanbouwdelen, zoals een hydraulische klem, breekhamer, grondboor, verschillende snelkoppelingen en bakken.


Meer info:www.bobcat.eu

>Terug naar nieuws