Op safari met Verhurend Nederland


Netwerken met een adembenemend uitzicht op grazende giraffen, zebra's en antilopen. De leden van Verhurend Nederland waanden zich tijdens de netwerkbijeenkomst op 8 april in Burgers' Zoo op safari. Na een wandeling door het dichtbegroeide tropisch regenwoud en een kop koffie in het Safari Meeting Centre namen gidsen de aanwezigen mee voor een rondleiding in Burgers' Ocean. Het werd een ontdekkingstocht in de onmetelijke oceaan van het Indo-Pacifisch gebied, waar de meest kleurrijke zeedieren letterlijk over de wandelende gasten heen zwommen. Ruim een uur lang kregen de gasten boeiende uitleg over de tropische koraalzee, terwijl verschillende soorten haaien, kogelvissen, koraalduivels en zeeanemonen vlak voor, achter en boven hen opdoken. De gidsen loodsten de gasten ook mee in de gewelven van Burgers' Zoo voor een bijzonder inkijkje achter de schermen, waar grote installaties miljoenen liters water filteren en rondpompen en waar speciale lampen zorgen voor de natuurgetrouwe lichtinval van de oceaan. De bijzondere locatie in Arnhem trok 60 belangstellenden naar de netwerkbijeenkomst van de jonge brancheorganisatie: leden, aspirant-leden en donateurs. Onder hen een aantal nieuwe gezichten. Voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst hield Verhurend Nederland in de inspirerende omgeving zijn jaarlijkse ledenvergadering.

Doelen Verhurend Nederland
Voorzitter Remko Mol greep tijdens de netwerkborrel de gelegenheid aan om voor de nieuwkomers de doelen van de vereniging naar voren te brengen: “Verhurend Nederland staat voor het bevorderen van de verhuur activiteiten, het behartigen van de belangen van de leden door het geven van advies, het onderhouden met contacten met overheid, instanties en organisaties en het bewerkstelligen van financiële voordelen.”
De preses telde zijn zegeningen. Drie en een half jaar na de oprichting van Verhurend Nederland staat een aantal zaken al goed op de rit. Remko Mol: “We hebben interessante en goedbezochte netwerkbijeenkomsten, veelal met een informatieve boodschap. Daarnaast zijn er contacten gelegd met de overheid en andere brancheorganisaties en er zijn inmiddels door de pluspakketten financiële voordelen te behalen. Veel bedrijven hebben zich het afgelopen jaar aangesloten, als lid van de horeca- of machineverhuurdivisie en als donateur.”

 

Oproep aan leden
Hoe meer leden, hoe groter de slagkracht. Vandaar dat Mol een oproep deed: “Spreek een collega aan. Nodig hem uit. Al was het maar voor de gezellige netwerkbijeenkomsten en de nuttige contacten. En dan kun je er ook nog beter van worden! Niet alleen financieel, ook qua kennis. En dat tegen een zeer geringe bijdrage, zeker als je het vergelijkt met andere brancheverenigingen. Verhurend Nederland wordt dan een nóg sterker platform voor ideeën uitwisseling, zakendoen en persoonlijke contacten.”

>Terug naar nieuws