Gemeente Amsterdam verdeelt subsidies evenementenfonds onder 13 evenementen


Het college van B&W heeft ingestemd met het verdelen van 2,8 miljoen euro uit het evenementenfonds als subsidie voor 13 uiteenlopende evenementen in de stad Amsterdam. Dit meldt de website van de gemeente Amsterdam.

Het bedrag is bedoeld voor de ondersteuning van evenementen die toegankelijk zijn voor een breed publiek en die een landelijke of internationale uitstraling hebben. Voorwaarde voor het verkrijgen van deze subsidie was dat de organisatie een deugdelijk businessplan en een kloppende begroting moest hebben. 28 verschillende organisaties hebben een aanvraag ingediend voor een deel van dit gemeenschapsgeld, waarvan 13 organisaties uiteindelijk een subsidie hebben toegewezen gekregen.

Fotocredits: www.sail.nl

De organisatie van Sail is de grootste ontvanger met 1,5 miljoen euro. De Amsterdam Gay Pride krijgt 250.000 euro, evenals het Oud en Nieuw Feest. Het Amsterdam Light Festival ontvangt 200.000 euro. Het Kwaku Summer Festival, Amsterdam Dance Event, Uitmarkt, Grachtenfestival en de Sinterklaasintocht ontvangen allen 100.000 euro. De Fashion Week Nederland en Electric Run Amsterdam ontvangen geen bijdrage. In het fonds zit een totaalbedrag van 3.500.000 euro. Het resterende budget van 620.000 euro wordt beschikbaar gesteld voor onvoorziene gebeurtenissen of evenementen die zich gedurende het jaar nog kunnen voordoen.>> Klik hier voor een volledig overzicht van de subsidies evenementenfonds 2015>Terug naar nieuws