Bredenoord lanceert MD Water Power Unit


Voor het eerst is het mogelijk stroom en zuiver water te produceren met één installatie in gebieden waar geen goede infrastructuur aanwezig is. De MD Water Power Unit produceert stroom via een aggregaat vanuit een compacte 20ft container. Met de restwarmte van dat aggregaat zuivert de Unit zeewater, rivierwater of afvalwater. Dit kan tot wel 25% energiebesparing opleveren. Het onderhoudsvriendelijke stroom- en watersysteem is bij uitstek geschikt voor tijdelijke communities zonder goede infrastructuur; bijvoorbeeld events en projecten van defensie en ontwikkelingsorganisaties.

Het systeem

Bredenoord werkte de afgelopen jaren aan verschillende efficiënte en duurzame stroomoplossingen. Bij deze Unit wordt op slimme wijze stroomlevering en waterzuivering gecombineerd. Dit resulteert in een energie-efficiënte oplossing. De restwarmte van het aggregaat wordt gebruikt om water te zuiveren met behulp van de vacuüm membraam-destillatie-technologie van partner Aquaver. Uniek aan de MD Water Power Unit is zijn robuuste, compacte uitvoering, inclusief opslagcapaciteit. Daarnaast schakelt de installatie makkelijk tussen het zuiveren van zoet-, zout- en afvalwater. Daardoor is dit prototype zeer geschikt voor toepassing in onherbergzame gebieden, zonder goede infrastructuur en voorzieningen.

Energiezuinig en flexibel

Door de inzet van restwarmte voor de waterzuivering kan de complete unit een energiebesparing opleveren van zeker 25% ten opzichte van huidige gangbare alternatieven. Margien Storm van Leeuwen, manager New Business Bredenoord: “Dit flexibele product is modulair inzetbaar. In de huidige maatschappij is het steeds belangrijker dat sites eenvoudig op- en afgeschaald kunnen worden. We lanceren de Unit speciaal op de EPIC conferentie tijdens Noorderslag in Groningen, omdat we daar de evenementenbranche kunnen laten zien welke baanbrekende toepassingen er mogelijk zijn op korte termijn.”

Nieuwe stap in energietransitie

De MD Water Power Unit is de nieuwste aanwinst in de Bredenoord Clear Concept lijn, ontwikkeld vanuit de energievisie van Bredenoord. Algemeen directeur Jaap Fluit: “We gaan in de maatschappij steeds zorgvuldiger om met grondstoffen en emissie. Wij kijken naar manieren om bestaande technologie in te zetten en te verduurzamen sámen met partners. Het gebruiken van restwarmte voor het zuiveren van water is zo’n mooi voorbeeld.”

Demonstratie tijdens Infratech 20-23 Januari Ahoy Rotterdam

Tijdens Infratech laten wij u zien hoe u meer brandstof bespaart en emissie verlaagt met onze betrouwbare stroomoplossingen op maat.

Over Bredenoord

Het Apeldoornse familiebedrijf heeft ruim 75 jaar ervaring op het gebied van engineering, productie, verkoop en verhuur van betrouwbare, tijdelijke en permanente stroomvoorzieningen in Noord- Europa. Bredenoord richt zich vandaag de dag op de ontwikkeling van efficiëntere en duurzamere stroomaggregaten. Vanuit haar Clear Concept filosofie worden oplossingen gebracht gebaseerd op nieuwe brandstoffen, nieuwe omzettingstechnologieën en verhoging van efficiëntie en emissiereductie. Bredenoord is naast de Nederlandse markt actief in markten door heel Europa via vestigingen in Duitsland, Denemarken en België.

 

 


>Terug naar nieuws