Waarom juist een webwinkel voor verhuurbedrijven


De verhuurbranche op internet is nog niet zo concurrerend, zoals bijvoorbeeld de modebranche of reisbranche. Hierdoor is het gemakkelijker en goedkoper om een verhuur website of webshop op internet te promoten.
Dit biedt kansen om als verhuurbedrijf flink op internet in te zetten. En waarom zou je dan niet direct starten met een webwinkel, waardoor je ook omzet uit je online activiteit kunt halen?

Kostenbesparend
Een webwinkel kan kostenbesparingen opleveren, doordat klanten zelf op de website de beschikbaarheid kunnen controleren, offertes kunnen opstellen en uitprinten en zelfs bestellingen in de eigen back-office kunnen plaatsen.

Je beste verkoper
De webwinkel kan jouw beste verkoper zijn - of anders worden. Met behulp van uitgebreide management statistieken kun je de webwinkel continu blijven optimaliseren, waardoor deze steeds beter wordt.

 Huurprijs berekening
Een webwinkel biedt een mooi overzicht van het productassortiment. Je kunt daarnaast in de winkelwagen het totale verhuurtarief laten berekenen. Nadat de klant de gewenste huurperiode heeft ingevuld, kan de webshop automatisch de huurprijs voor de hele huurperiode berekenen

Extra verkoopkanaal
Wanneer de webwinkel technisch goed opgebouwd wordt, zodat Google de (product) pagina's goed kan indexeren (lezen), heb je een mooi extra verkoopkanaal, waardoor je een grotere doelgroep aan kunt spreken. Wie weet ontvang je nu ineens een heel ander type klanten.

Afhandeling

De afhandeling van bestellingen kan ook door middel van het webwinkel pakket uit handen worden genomen. Wanneer de back-office (beheermomgeving) goed is opgebouwd, kun je het gehele order proces verwerken en volgen via dit systeem.
Daarnaast biedt een verhuurwebwinkel specifieke functionaliteiten voor de verhuurbranche. Denk hierbij aan vooruitbetaling van een borg of levering met een ophaal- en retourdatum.Rentpro denkt graag met je mee om een succesvolle shop voor jouw bedrijf op te zetten.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

De internet specialist voor de verhuurbranche.>Terug naar nieuws