Innovaties en noviteiten tijdens de BouwbeursNetwerkbijeenkomst Verhurend Nederland
Ruim 45 leden en aspirant-leden van Verhurend Nederland bezochten op donderdag 12 februari de netwerkbijeenkomst van de brancheorganisatie tijdens de Bouwbeurs in de Jaarbeurs. Verhurend Nederland ontving zijn gasten met een drankje in de gezamenlijke stand van VSB, Böcker Nederland en Layher. In deze stand werden de hele dag door kennissessies gegeven door verschillende sprekers uit de wereld van advies, onderwijs, de bouw en de industrie. Met aansluitend een borrel in de stand. Veel verhuurbedrijven combineerden het nuttige met het aangename en sloten een bezoek aan de Bouwbeurs af door elkaar de hand te schudden tijdens de netwerkbijeenkomst en ervaringen en informatie uit te wisselen. 

Er viel genoeg te beleven tijdens de Bouwbeurs, die dit keer onderdeel was van een combinatie van beurzen. Onder de noemer 'Week van de Bouw' waren met de Bouwbeurs, Gevel en Renovatie & Transformatie alle schakels van de bouw en vastgoed in de Jaarbeurs verenigd. Een week lang liepen tienduizenden bezoekers uit de wereld van woning- en utiliteitsbouw, industrie, chemie, installatietechniek en grondverzet er rond, op zoek naar nieuwe oplossingen, innovaties, inspiratie, de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen. Ze bezochten er debatten en award uitreikingen, en namen deel aan netwerkbijeenkomsten en congressen.Nu de economie langzaam aantrekt maar het herstel zeker in de bouw nog jaren zal duren, is de bouwsector meer dan ooit aangewezen op slimme technologische innovaties. Veel stands boden dan ook (interactieve) presentaties over relevante onderwerpen voor bouwprofessionals. Met live demonstraties, nieuwe producten en doorspekt met entertainment. 

Innovaties en noviteiten

Op de beurs was een aantal noviteiten te zien, die interessant zijn voor de verhuurmarkt. All-Up introduceerde de nieuwe Klaas 2333 aanhangwagenkraan: een radiografisch bediende kraan met een aluminium giek en een hijshoogte van 33 meter en een reikwijdte van 23 meter. Ook de low budget Klaas 2130 is een innovatie: een gunstig geprijsde aanhangwagenkraan met een hijshoogte van 30 meter en reikwijdte van 21 meter.Hocap was aanwezig met de SPX 424 CDH, een nieuwe compact spinhijskraan met een hijshoogte van 15,2 meter en een reikwijdte van 10,50 meter. Ook Bosch liet een innovatie zien: de progressor Wood + Metal, een zaagblad op Carbide Technology basis, dat zowel door hout als staal kan zagen. Een product dat goed gebruikt kan worden binnen de renovatiemarkt, waar je immers maar nooit weet of er een verborgen spijker of schroef in het hout zit.

Klop Innovations introduceerde de Aircleaner Airbo. Volgens verhuurders een prima stofafzuiging voor gebruik in gesloten ruimtes waar grotere afzuiger zakfilters of een afvoer naar buiten niet gebruikt kunnen worden.

Letterlijk en figuurlijk een blikvanger was de LockHard Alulift van Visser Assen. Een aluminium rolsteiger/bouwlift met een elektrisch in hoogte verstelbaar platform met afstandsbediening. Een rolsteiger die tot maximaal 14 meter werkhoogte gebruikt kan worden. 

>Terug naar nieuws