Netwerkevent Louwman Museum 5 april 2022
dinsdag 5 april 2022

Op 5 april jl. organiseerde Verhurend Nederland haar jaarlijkse ALV in het Louwman Museum. Aansluitend aan de ALV werd een netwerkevent gehouden. Ruim 110 deelnemers waren aanwezig op de eerste live-event van 2022. Het was weer goed om elkaar live te kunnen spreken.

Het event stond dit keer in het teken van het thema “Veranderingen in de verhuurbranche”.

De verhuurbranche is in beweging. Onderwerpen zoals digitalisering, verduurzaming van machines, materialen, transport en processen zijn niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering van de verhuurbedrijven. Ook heeft corona veel gevergd van met name de eventverhuurbedrijven. Verder kampen veel verhuurbedrijven met een tekort aan personeel. Tijdens het plenaire gedeelte werden een drietal lezingen gegeven.

Het spits werd afgebeten door Stefan Daamen, senior adviseur duurzaamheid bij Heijmans. Hij belichtte tijdens zijn lezing de kant van de aannemerij betreffende de invloed van de aangescherpte duurzaamheidsmaatregelen binnen hun projecten. Ook gaf hij de kansen en bedreigingen aan die deze maatregelen met zich meebrengen.

Rob Langenberg – Head of Operation
Vervolgens nam Rob Langenberg, voormalig Head of Operation bij DutchGP, het woord. DutchGP is verantwoordelijk voor de organisatie van de Formule 1 in Zandvoort. Rob gaf de deelnemers een kijkje achter de schermen van in het organisatieproces van de Formule 1 waar o.a. zaken als logistiek, duurzaamheid, corona, veiligheid een grote rol spelen. Hoe organiseer je een event van die omvang waarbij je rekening moet houden met heel veel uitdagingen?

Imaan van der Zwan – Titty Mag
Tenslotte besteedde Imaan van der Zwan, directeur bij Titty Mag, tijdens een panelgesprek met moderator Cathelijne Blok en Nina Hama, oprichter en eigenaar van de Hama Gallery, aandacht aan inclusiviteit. Het panel zette uiteen hoe zij kijkt naar inclusiviteit en wat dit voor de verhuurbranche kan betekenen in relatie tot het vinden van personeel. Welke veranderingen kan een verhuurbedrijf zelf teweegbrengen binnen de organisatie om het werken in de verhuurbranche aantrekkelijker te maken? Dit bracht een goede levendige discussie op gang onder de deelnemers.

Rondleiding Louwman Museum
Na afloop van het plenaire gedeelte kregen de deelnemers de gelegenheid om met elkaar te netwerken onder genot van een drankje, waarna zij werden meegenomen voor een rondleiding door het Louwman Museum. Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel.

Netwerkdiner
Het event werd afgesloten met een walking dinner op het pittoreske Museumplein waarbij de muzikale ondersteuning werd verzorgd door het trio Moonabout.

Verhurend Nederland blikt terug op een zeer geslaagd event.

Delen