Netwerkevent “Retailing in the age of Amazon” – 3 november 2021
woensdag 3 november 2021

Eindelijk was op woensdag 3 november jl. weer de mogelijkheid om elkaar live te treffen. Verhurend Nederland was dit keer te gast bij het Aviodrome in Lelystad.

De middag ging van start met de algemene ledenvergadering die eerder dit jaar vanwege COVID-19 was uitgesteld. Zo’n 45 deelnemers namen met elkaar het afgelopen jaar door en waren getuigen van de voorzitterswissel. Remko Mol droeg na ruim acht jaar voorzitterschap de hamer over aan Daniël Krug.

Na afloop van de vergadering werden de overige deelnemers verwelkomt waarmee het uiteindelijke deelnemersaantal op 85 personen kwam. Een mooi opkomst!

Tijdens het plenaire onderdeel van het programma werden de deelnemers geïnformeerd over een drietal onderwerpen:

1. De Ketenstandaard (DICO standard) door Luuk d’Hooge

De Ketenstandaard is een initiatief dat er naar streeft om communicatie tussen verschillende partijen te standaardiseren.  De DICO standaard is de berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven veilig, efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Voor meer info kijk op de website.

2. Reputatieschade – Hoe ga je hiermee om? door Arnoud van der Bend

Wat kun je als organisatie doen om reputatieschade te voorkomen en te beheersen? De antwoord op deze vraag werd gegeven door Arnoud van der Bend (Centraal Beheer). Hij zette in het kort aan de deelnemers uiteen hoe je kunt bouwen aan je reputatie en wat je kunt doen als het fout gaat.
Voor meer info kijk op de blog van Centraal Beheer.

3. Retailing in the age of Amazon door Tim Claassen

Tim nam de deelnemers mee op reis door ontwikkelingen van Amazon. Vanaf de oprichting door Jeffrey Bezos in 1995 tot aan de huidige stand van zaken binnen Amazon. Amazon is omvangrijk en wordt door velen als bedreiging gezien. Door het aankopen van supermarktketens, filmstudio’s ed kan Amazon heel veel beïnvloeden voor haar klanten. Bij navraag is gebleken dat huren via Amazon nog niet mogelijk is. Het is raadzaam om de ontwikkelingen hiervan in de gaten te houden.

Na afloop van het plenaire gedeelte werden de deelnemers meegenomen voor een rondleidingen door het Aviodrome. De gidsen vertelden vol passie over de tentoongestelde vliegtuigen en overige materialen.

Ter afsluiting werden de deelnemers getrakteerd op een hapje en drankje.

Verhurend Nederland kijkt terug op een geslaagd event.

Voor afbeeldingen van dit event kijk hieronder

Delen