Verhurend Nederland Festival 9-4-2024
dinsdag 9 april 2024

Op 9 april jl. organiseerde Verhurend Nederland haar netwerkevent “Verhurend Nederland Festival” in de Prodentfabriek te Amersfoort. Ruim 115 deelnemers brachten een bezoek aan het festival met leuke activiteiten die door een aantal bij Verhurend Nederland aangesloten attractieverhuurders beschikbaar waren gesteld.

De deelnemers waren ook zeer te spreken over de plenaire sessies die deze keer in het teken stonden van de uitdagingen waar de evenementenbranche op dit moment mee te maken heeft.

Kijk hier naar de aftermovie!

Lezingen

Het spits werd deze middag afgebeten door Willem Westermann van VVEM. Willem is al meer dan dertig jaar actief in de evenementenbranche en hij zette uiteen aan de deelnemers welke uitdagingen de evenementenbranche nu heeft op het gebied van omgaan met natuur, stikstof en de omgevingswet. Hij informeerde de deelnemers over de lastige traject op het gebied van vergunningsaanvragen, welke eisen er worden gesteld aan vergunningen en welke aspecten van invloed zijn op de verstrekking van vergunningen. Door het van kracht worden van de omgevingswet sinds 1 januari 2024 is het verkrijgen van een vergunning er niet makkelijker op geworden. Verder zijn ook vereisten op het gebied van uitstoot hierdoor verzwaard.

Per jaar worden er zo’n 2000 evenementen georganiseerd die zo’n 43 miljoen bezoekers trekken. De conclusie van Willem is dat partijen vooral samen moeten werken om de gestelde doelen te kunnen realiseren. Door samenwerking bij transport, gebruik van elektrische machines, aanpassingen in brandstof (HVO100 ipv gewone diesel), alternatief transport (elektrische bus, fiets) voor bezoekers kan de uitstoot in de eventbranche worden aangepakt.

Verder geeft Willem nog uitleg omtrent de zero-emissie zones in steden. Vast staat dat alle bedrijven die transport in steden wil uitvoeren hiermee te maken krijgen. Er zijn een aantal uitzonderingen vastgesteld en ook is het mogelijk om in sommige gevallen ontheffing aan te vragen.

Na Willem was het de beurt aan Rob Telgenkamp, eigenaar van EVHands en sinds 1983 werkzaam in de evenementenbranche. Rob werd geïnterviewd door Verhurend Nederland bestuurslid Theo Tankink over zijn ervaringen in de eventbranche, zijn successen en minder succesvolle activiteiten, uitdagingen waar hij mee te maken heeft en wat hij zoekt in zijn leveranciers.

Rob organiseert dit jaar voor de 28e keer Dauwpop en heeft van dit event met vallen en opstaan een succesvol event gemaakt. Ook is hij betrokken geweest bij de start van de Zwarte Cross. Eén van de  uitdagingen voor Rob op dit moment is het plastic verbod op evenementen. Hij heeft hiervoor een beker ontwikkelt die nauwelijks plastic bevat. De kosten van deze bekers zijn aanzienlijk hoger dan die van de gewone wegwerpbekers, maar ze zijn duurzamer en voorzien van reclame uitingen wat qua marketing dan weer positief is. Verder heeft ook Rob te maken met de aanscherping van de vergunningseisen waar steeds op moet worden geanticipeerd. Op de vraag “Wat verwacht jij van je leveranciers?” geeft Rob een kort antwoord: “Dat ze met me mee denken en zich aan de afspraken houden!” Ook hier volgt de boodschap dat je samen meer bereikt dan alleen. Of dat nou gaat over transport, levertijden, opbouw podiums, etc maakt niet uit.

 

Bezoek Verhurend Nederland Festival

Na de plenaire sessie konden de deelnemers een bezoek brengen aan het Festival. De deelnemers waagden een ritje op de rodeostier, testten hun krachten bij de kop van Jut en hun precisie in de schiettent. Wie dit te wild vond, kon meedoen met het spel “stokken vangen” of een gokje wagen bij de grijpkast. Ook de aankleding van het festival was de moeite waard om aandacht aan te besteden. De nieuwste trends op het gebied van zomermeubilair, duurzame ballonpilaren, plantenverhuur waren goed vertegenwoordigd. Bij de ingang konden de deelnemers al een blik werpen op de mooie tram, die voor gastenvervoer kan worden ingehuurd. Benieuwd naar de sfeer? Kijk hier naar de video.


Netwerkdiner

Ook dit keer werd de inwendige mens natuurlijk niet vergeten. Onder het genot van een hapje en drankje konden de deelnemers netwerken met collega’s uit de branche.

 

Beeldmateriaal

Ben je aanwezig geweest op het event en nieuwsgierig naar de beelden? Of ben je niet geweest en wil je weten wat je hebt gemist? Kijk dan hier voor de foto’s en aftermovie.
Op de hoogte blijven van onze activiteiten en events?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Delen